~Nuffy nuff nuff~

Wednesday, January 28, 2015

Dress untuk Annual Dinner - Part 1

Hai.

Cakap pasal annual dinner memang best pada mulanya. 
Tapi bila pikir nak pakai baju apa tu jadi stress.

Lagi-lagi bila badan memang "American Size" habeh. 
Bidang macam pemain ragbi, perut macam wanita mengandung. 
Ketinggian??? 
TAK tinggi!!
Susah cari baju oke!
Serius cari baju adalah perkara paling tak best dalam hidup aku.

Dulu bolehlah pinjam-pinjam je dress kakak aku. Tapi sekarang aku dah double triple besar dari dia. Harapanlah weyyyy nak pinjam-pinjam ni. 

Ada satu dress ni. Kakak aku beli masa weolls pergi Bangkok itu hari. Dia tak pakai sebab besar. 
So ingat aku muatlah. 
Bila aku try so far perut aku boleh bernafas. Aku overconfident angattt baju tu oke.

Tapi kakak-kakak aku tengok macam dorang kesian sangat kat baju tu! herghh~


Hai baju, kesian awak kan? Saya tak sengaja buat awak terseksa =_="


Masa aku down kejap tu, kakak aku yang second bagi la cadangan untuk alter baju tu. Sebab baju tu bergetah kat belakang, so weolls plan untuk bukak getah tu and then patch lace elok-elok, jahit manik sikit.

Oke, harapan cerah sikit.

Tapi ada satu lagi masalah............

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Weyyyyyy adakah aku HULK sebenarnya?????

Baju tu koyak sebab aku ke ape ni?



Kakak aku kata mungkin sebab kain tu sangat delicate dan bangsa yang senang koyak. 

Plan diubah lagi.

Potong buang jejaring -> bukak getah kat bahagian belakang -> alter kasi kemas -> patch lace-> jahit manik.

Eh, banyaknya step..!! Tak boleh jadi ni....
Kena ambil kira masa, kos yang dikeluarkan untuk hantar alter bagai.
Sudah sudah.
Plan tak boleh diteruskan.

Penyelesaian : BELI BAJU BARU.

aaaaa pastu kisah beli baju baru akan aku sambung kemudian.
Nanti iolls tunjuk kisah pengubahsuaian DIY yang iolls buat pulak.

eh, beli siap pun ada proses DIY lagikk?

Itu cerita kemudian.


8 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. ekekkee. lain kali siap sedia beli baju saiz besar. senang nak sarung time kecik atau besar. ekekkeee

Puteri Beribiru said...

waalaikummussalam awak..hehe
itulah!! pengajaran kannn.. haha

MizzTina said...

kehkehkeh..hulk?? kejam sgt dik oiii.. xpe, nt selesai la masalah awk tu.. ke dh selesai??

Puteri Beribiru said...

hampir selesai sekarang..ahakzzz~

Mek Onie said...

haiyoooooooo,sabar jela,haha....

nuyui a.k.a miss YUI said...

eh eh cntik bju tu..tkpe..beli lain snng =)

Puteri Beribiru said...

mek onie : hehe

Puteri Beribiru said...

miss yui : yessssss

~Nuffy nuff nuff~