~Nuffy nuff nuff~

Monday, March 9, 2015

Nak SEGERA je!

Hi,

I iz gila instant shawls sekarang. Walaupun belum kahwin dan beranak-pinak satu team bola, aku suka instant shawl sebab memudahkan. 

Dulu gila tudung syria. Tapi sebab semakin tembam seiring usia, maka shawl adalah better untuk aku. Tapi nak melilit tu kadang bercinta jugak. 

Tudung bawal jangan ditanya, asal aku pakai mesti nampak selekeh. Nape entah. 
Mesti senget benget lah apelah. hergghhhh~

So instant shawl adalah kegilaan paling praktikal bagi aku buat masa sekarang. Taklah membazir sebab hari-hari nak pakai ye dak? Yang membazir ialah tudung dan shawl lama-lama dulu. haha Garage Sales lepas ni mungkin? lol~

Alasan beli : nak cari untuk gi kerja sebab gi kerja pakai uniform.
Tudung yang dibenarkan hanya hitam and purple.
Tapi kalau beli mesti satu je warna yang menepati uniform. 
Satu lagi kononnya untuk ke kelas dan keluar menggonjeng. 
Motif??hehe~


Setakat ni aku ada few collections of instant shawl :

1. Elya Shazleen


Masa mula-mula ada dua helai je instant shawl aku. Warna magenta macam gambar ni dan lagi satu olive green. Both is from Elya and beli through personal shopper. 
Masa tu jugaklah hari-hari kau tengok aku pakai dua tudung tu je =__=
Balik kampung, pergi kelas, keluar makan, semua pakai shawl yang sama gilir-gilir. lol 
Nampak nau sangat bergantung kepada instant shawl sebab pemalas gosok dan lilit tudung lain.
Oh ye, material : High Grade Soft Lycra

2. Koleksi Dyana Sofea (Instagram)


Yang ini kain jenis chiffon. Tahap segera punya. Sarung je tak payah lilit or pin. Senang.
Sebenarnya agak jarang sikit. Kalau kau jenis particular, sila pakai full inner. 
Tapi kalau pandai adjust, tak nampak la leher.
Untuk koleksi ni aku ada dua jugak. Orange and hitam.



Hah, beli ni sebab terpengaruh dengan post Kak Yana
Dia post terus aku stalk IG Kak Rara and beli dua keping. Hitam dan purple. 
Yang ni pun best sebab kain dia very terletak uolls! 
Ada soft awning inner tapi kau boleh adjust lah ikut kesukaan dan keselesaan. 
Kain jenis cotton lycra gitulah.

4. Naelofar Hijab - babe and basic


So far aku baru ada satu je sebab harga agak eksklusip! haha RM50 to me is mahal okay! 
Tapi  kain dia memang gila punya selesa. Soft cotton. 
Memang takleh la kata "tak berbaloi" atau "eleh popular sebab neelopak je kan?"
Okay aku mengaku itulah aku punya pendapat dulu. Bila dah try suka sesangat la pulekkk~
Misi sekarang nak beli satu bulan satu boleh? Okay okay jangan beli sebulan satu. Carik hitam je. 
errr lepas tu aqua, lepas tu pink, lepas tu mustard and so on..eh eh??opppssssss~
zasss angattt cita-cita aku.. hahah 

Okay so korang acane pulak? 
Ada ke penyakit gila macam aku sekarang?
Nak segera jeee.
Ke tak kisah pun actually?haha~

Ape pun, janji tutup aurat sudah. ye dak?


**aku sengaja tutup muka dalam gegambo ni sebab rasa segan. 
Orang nak nengok shawl je kan, bukan muka. hehe~


9 comments:

natasha said...

baru je post pasal instant shawl,tengok awk pun sama up entry ni,sep skit!haha..tapi sy jual n pengguna,mudah kan pkai instant je..;)

Zie Madini said...

untung seyyyyy muka sesuai dgn tudung instant gnie. mcm kite tak sesuai taw. terus muka nampak lonjong and cengkung... uwwwaaa!!!

by the way lawa! Tp kenak letak miaw miaw tu...hehehe

idzwa kamaruddin said...

kiter puntgh giler instant shawl..hihihii..

hi awak salam perkenalan :)

nusha fasha said...

Ololoo semua cntik2...

Kira Sakura said...

teringin nk beli instant shawl tapi tula harga quit expensive huuuu

MizzTina said...

akak masih gila bawal esp aidijuma.. hewhewhew

YattAkasah said...

blum ada lagi shawl cmni.. masih setia dengan wideshawl n tdung bwal..heheh

nik ros said...

cantik nya pakai instant shawl. teringin nak pakai tp takut tak sesuai ngan muka nik yg tembam ni.huh

nik ros said...

cantik nya pakai instant shawl. teringin nak pakai tp takut tak sesuai ngan muka nik yg tembam ni.huh

~Nuffy nuff nuff~