~Nuffy nuff nuff~

Tuesday, February 10, 2015

Dress untuk Annual Dinner - Part 2

sambung cerita dari Dress untuk Annual Dinner - Part 1...


Sebab baju kakak aku itu hari tak muat, bajet pulak sungguh 'tight', maka aku decide beli dress murah je kat FB. 

Harga dalam RM59.00 sahaja oke! 

I iz kudukut plus bajet. So, setakat itulah kemampuanku.




Ni rupa masa pilih.




Ini keadaan baju masa sampai. 
**itu BUKAN kaki aku**

Mau tak menganga kau masa tengok ghope itu yang sampai???

Berkedut teruk tu pahamlah, tapi design macam lain je dari gambo masa aku order kat FB. 
Jahitan very the China made. Kasar sangat. 

Tapi, yelah. RM59. What do you expect ye dak? 
=__="

Luckily aku ada seorang kakak yang kreatif serta baik hati. 
Designkan itu ini kasi baju ini meletupppssss giteww~ 

Dah macam Deco Bersama Eric dia buatkan baju ni.



Lain kan bila dah di make over?



Kasi close up sikit.


Dia design aku jahit manik. Lepas tu diamond-diamond segala beliau settlekan.
Maka, selesailah masalah iolls. hiks

Dan, aku pun attended Annual Dinner company dengan rasa gumbira serta perasan cantik lagi glamor 6 Februari 2015 itu hari. yeayy!! #malunakletakgambarmasadinner 


Tapiiiiii selpie toilet satuuuuu



Jadi girls, kalau korang pun terblurr-blurr nak cari baju untuk special events, korang jangan takut untuk beli je baju biasa yang murah-murah. 

Cuma perlu sedikit kreativiti, kerajinan serta masa untuk menyiapkannya. 
Oh ye, tidak lupa juga kesabaran dan ketabahan. hihi

Sekarang dress ni aku dah basuh (pakai mesin basuh je tapi pilih "gentle" serta masukkan dalam double layer net. Boleh cari kat Daiso) dan nak hantar gosok properly kat kedai pastu simpan untuk pakai raya nanti. hihi.

Iolls tetiba dah ada baju raya uolls..!! 


Eh, agaknya kalau nak sewakan baju ni ada orang nak tak? hikhok~



~Till then~
xoxo     

12 comments:

Kira Sakura said...

memang menganga la kejap nengok baju sebenar hihihihi. mujur la baju tu jugak dapat di DIY jadi cantik mabeles dah kalau kena keluar duit beli baju lain pulak tepuk dahi la lagi

Aty_Fared said...

beli on9 takut nya hal cam ni lah.. huhu

AYuNG said...

kreatip!

=)

YattAkasah said...

yatt dress mmg tak beli online. takot xngam saiz.. kat ts je beli murah murah kot.he

SFJ said...

huntonglarrr

irra yyan said...

Transform terus jadi cantik sgt..klu tuan dia pakai lagi cantik ni

Puteri Beribiru said...

Kira : ahahahah betul jugak tu!

Puteri Beribiru said...

aty : kalau saiz awak standard no probs

Puteri Beribiru said...

ayung : kakak kite la kretip benaunya

Puteri Beribiru said...

yatt : jenis malas bergerak, duk rumah tunggu barang sampai je iolls ni.,haha

Puteri Beribiru said...

SFJ : nak jugekkk lettewww

Puteri Beribiru said...

irra : ahahah biasa je rasanya

~Nuffy nuff nuff~